Engagera dig

Varför ska jag gå på VARM?

VARM är Chalmers största sektionsbundna mässa och är en unik chans för alla studenter att träffa företag inom byggsektorn. Passa på att hitta din praktikplats, ex-jobb eller sommarjobb hos ett företag som intresserar just dig. Utöver VARMdagen erbjuds även en unik vecka innan mässan startar, eventveckan, där företag bjuder in till föreläsningar och studiebesök.

Intresseanmälan kontaktsamtal

Anmälan stänger 21:a oktober

Ta chansen till ett personligt möte med en erfaren rekryterare och företagsrepresentant inom din bransch! Ställ frågor om dina framtidsmål, visioner angående utbildningen, val av master eller något annat du tycker är relevant.

Första anmälan gör du i formuläret till höger. Efter att du gjort det kommer du informeras om urvalsprocessen samt få önska vilka företag du är intresserad av att samtala med.

Mötena är ca 15 min långa och platserna kommer tilldelas i samråd med de aktuella företagen.

Nedan presenteras vilka företag som kommer närvara under årets kontaktsamtal samt vilka yrkesområden de olika företagen är verksamma inom. Mer information gällande respektive företag kommer gå ut till de som anmält sig då anmälan stängt.

Skanska: Affärsutveckling, Byggverksamhet, Hållbarhet, Ledning, Projektutveckling och Verksamhetsstöd.

Norconuslt AB: Geoteknik söker främst de som läser geoteknik/bergmekanik åk 4 och 5. VA-teknik söker främst de som går sista åren på både 3-årigt och 5-årigt program.

JM: Nyproduktion av bostäder, projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet

Svevia: Anläggning (vägar och infrastruktur)

Sweco: Arkitektur, Väg och anläggning, Energi, Miljö, Industri, Projektledning, IT och samhällsutveckling, Järnväg, Stads- och trafikutformning, Konstruktion och Installation.

Fastighets AB Balder: Äger, förvaltar och utvecklar bostäder, kommersiella fastigheter och hotell.

Tyréns AB: Arkitektur & projektledning, Mark & vatten, Väg & järnväg.

GEOS: Geoteknik och Bergsgeologi

Veidekke: Bygg och Anläggning

Integra Engineering AB: Byggnadskonstruktion, Byggnadsfysik och Byggprojektledning

Plan B: Industri, infrastruktur, Vård och omsorg, Kunskapsmiljö, Bostad och Lokal

NCC: Bygg, infrastruktur, industri och fastighetsutveckling

För mer information kontakta gärna kontaktsamtalsansvarig, kontaktsamtal@varm-massan.se

Anmälan till kontaktsamtalen har stängt

Utöver värdarna kommer vi tillsätta en VICE-projektgrupp. Är du sugen på att engagera dig i VARM 2018, och göra mässan bättre och större än någonsin har du hittat helt rätt. I VICE-projektgruppen får du vara med och förbereda både före och under mässan och hänga med på alla våra möten inför mässan. Alla i VICE-projektgruppen kommer ha förtur till VARG-resan och ARM-resan samt få mysiga hoodies att ha under logistikhelgen där allihop kommer hjälpa till. (Eftermiddag 15-16 november samt hela 17-18 november). Under logistikhelgen kommer det bjudas på mat och fika.

Anmälan till Vice projektgrupp stänger den 24 september. 

VICE-logistikansvarig

Vi söker två vice-logistikansvariga som kommer hjälpa till eftermiddagarna 15-16 november samt hela 17-18 november med att lägga matta och förbereda mässan. En av er kommer ha hand om godset som kommer att levereras till mässan och den andra ansvarar för montrarna. Under logistikhelgen kommer ni ha koll på var sin våning, alltså antingen betonghallen eller multisalen.

VICE-värdansvarig/bankettansvarig

Som vice-värdansvarig kommer du att hjälpa till att förbereda inför informationskvällen för alla studenter som skall vara värdar. Där kommer värdarna få namnbrickor, tröjor samt information om mässans upplägg och vad som förväntas utav de innan och under mässan. VICE-värdansvarig kommer även hjälpa till att para ihop värdarna med de företag som de ska ha hand om under mässan.

Under mässdagen kommer du även hjälpa till att duka fram och förbereda banketten på eftermiddagen.

VICE-receptionsansvarig

Som receptionsansvarig kommer du ha helt eget ansvar att planera hur receptionen och garderoben ska fungera. Du kommer att förbereda företagspåsarna som skall delas ut när företagen checkas in. Receptionsvärdarna har övergripande koll på mässan och i receptionen finns även kontaktuppgifter till alla i VARM-gruppen, samt kartor över mässområdet. Under dagen ansvarar du även för företagens kläder som förvaras i garderoben. Utöver VICE-receptionsansvarig kommer det finnas två studenter på förmiddagen och 2 på eftermiddagen som kommer hjälpa till. Det är bra att ha en övergripande blick över vad de andra gör, då receptionen är det stället studenter och företagare kommer till med sina frågor.

VICE-loungeansvarig

Som vice-loungeansvarig kommer du hjälpa loungeansvarig att utforma, planera och bygga upp loungerna. Du kommer vara huvudansvarig för studentloungen och se till att den har fika under hela mässdagen. Till din hjälp kommer du ha 2 loungevärdar på förmiddagen och 2 på eftermiddagen.

 

Vi gör vårt bästa för att uppfylla era önskemål men sök trots det gärna flera olika poster och skriv i motiveringen vilken ni helst vill ha. För att öka dina chanser att vara med att hjälpa till kan du söka till både VICE-projektgruppen och till att vara värd, men man kommer bara bli en av dem.

Kontakta gärna värdansvarig, vardar@varm-massan.se, eller någon annan av oss i VARM-gruppen om du har några frågor!

 

Anmälan är stängd

VARM-värd

Anmälan till mässvärd stänger den 30 september. 

För att kunna genomföra VARM 2018 behöver vi i VARM-gruppen hjälp av er studenter. Årets anmälan av värdar kommer att ske genom hemsidan. Det har tidigare år varit högt tryck på alla värdar, skriv därför gärna en motivering till varför vi ska välja just dig! Om du söker flera olika sorters värdar, skriv då vilken du helst vill vara.
Anmälan är anonym. 

 

Värdtyper:

Logistikvärd
Som logistikvärd hjälper du VARM-gruppen med förberedelser inför samt nedmontering efter mässan. Detta involverar mottagning av leveranser, utkörning av gods till mässområdet, mattläggning m.m. Du kommer vara verksam helgen innan VARM, 17–18 november, samt under eftermiddagarna 15–16 november. Se därför till att boka upp den helgen om du vill vara logistikvärd, vi bjuder självklart på mat och lovar att det blir en helg du sent kommer glömma! Alla logistikvärdar kommer ha förtur till VARG-resan och ARM-resan samt få mysiga hoodies att ha under logistikhelgen där allihop kommer hjälpa till.

 

Notera att du som söker till logistikvärd även kan söka till annan värdtyp för själva mässdagen.

Har du förhinder någon av dagarna, skriv det i motiveringen så försöker vi lösa det.

 

Loungevärd
Sköter om mässans företags- och studentlounge. I företagsloungen serveras det frukost till våra företag samt fika under dagen och i studentloungen bjuds det på fika till studenterna. Loungevärdarna arbetar 2 studenter/pass.

 

Receptionsvärd
Tar hand om den större receptionen. Det är hit värdarna går på morgonen för att checka in sina företag och hämtar ut företagens påsar. Receptionsvärdarna har övergripande koll på mässan och i receptionen finns även kontaktuppgifter till alla i VARM-gruppen, samt kartor över mässområdet. Under dagen ansvarar de för företagens kläder som förvaras i garderoben. Receptionsvärdarna arbetar 2 studenter/pass.

 

Kontaktsamtalsvärd:
Tar hand om den lilla receptionen som finns utanför kontaktsamtalen och ser till att alla intervjuer flyter på smidigt samt att samtalens tider hålls. De välkomnar studenter och företag och visar dem var de ska gå. Kontaktsamtalsvärdarna arbetar 2 studenter/pass.

Företagsvärd
De är till för att ta hand om våra företag som kommer till VARM. Varje företagsvärd kommer att ansvara för ett eller två företag, både innan och under mässan. Deras arbetsuppgifter är att ge företagen den nödvändiga informationen de behöver innan mässan, checka in företagen, bygga upp montrar samt svara på frågor från företaget under dagen. Skriv i motiveringen om ni önskar att vara värd för ett visst företag.

 

Alla våra värdar hjälper till att städa undan matta och montrar när mässdagen är slut och kommer efter arbetet att bli bjudna på den fantastiska VARM-banketten som hålls senare under kvällen (värde 700 kr). Ni får även en fin värdgåva.

Vi gör vårt bästa för att uppfylla era önskemål men sök trots det gärna flera olika poster och skriv i motiveringen vilken ni helst vill ha. 

Vi kommer att kontakta de som blir årets mässvärdar via mail.

Kontakta gärna värdansvarig, vardar@varm-massan.se, eller någon annan av oss i VARM-gruppen om du har några frågor!

Anmälan till mässvärd är stängd.