Engagera dig

Varför ska jag gå på VARM?

VARM är Chalmers största sektionsbundna mässa och är en unik chans för alla studenter att träffa företag inom byggsektorn. Passa på att hitta din praktikplats, ex-jobb eller sommarjobb hos ett företag som intresserar just dig. Utöver VARMdagen erbjuds även en unik vecka innan mässan startar, eventveckan, där företag bjuder in till föreläsningar och studiebesök.

Intresseanmälan för VARM 2017 har stängt. Anmälan för 2018 öppnar inom kort.

VARM-värd

Anmälan till mässvärd öppnar den 13;e september. 

Vi i VARM-gruppen behöver hjälp av er studenter för att genomföra årets VARM-mässa. Årets anmälan av värdar kommer att ske genom hemsidan. Det har tidigare år varit högt tryck på alla värdar, skriv därför gärna en motivering till varför vi ska välja just dig!
Anmälan är anonym. 

Vi vill även tillägga att ni gärna får söka flera olika värdar, vilket ger er större chans att bli mässvärd. Dock kan ni endast arbeta som en typ av värd med undantag för logistikvärd. Du som vill vara logistikvärdar har även möjlighet att arbeta som värd under själva mässdagen, sök därför båda direkt om du vill det och skriv gärna i motiveringen att ni vill vara både logistikvärd och en annan värd. Om du söker flera värdar, skriv gärna om det är någon av dem ni hellre vill vara.

Alla våra värdar hjälper till att städa undan matta och montrar när mässdagen är slut och kommer efter arbetet att bli bjudna på den fantastiska VARM-banketten som hålls senare under kvällen. Ni får även en fin värdgåva. Vi kommer att kontakta de som blir årets mässvärdar via mail.

Värdtyper:

Logistikvärd
Som logistikvärd hjälper du VARM-gruppen med förberedelser inför samt nedmontering efter mässan. Detta involverar mottagning av leveranser, utkörning av gods till mässområdet, mattläggning m.m. Du kommer vara verksam helgen innan VARM, 19-20 november, samt under eftermiddagarna 17-18 november.Se därför till att boka upp den helgen om du vill vara logistikvärd, vi bjuder självklar på mat och lovar att det blir en helg du sent kommer glömma! Notera att du som söker till logistikvärd även kan söka till annan värdplats för själva mässdagen. Logistikvärdarna kommer, utöver de förmåner som alla värdarna tar del av, även att få förtur till sin sektionsresa (VARG-resan respektive ARM-resan) och få en mysig hoodie att arbeta i!

Har du förhinder någon av dagarna, skriv det i motiveringen så försöker vi lösa det.

Loungevärd:
Sköter om VARMs företags- och studentlounge. I företagsloungen serveras det frukost till våra företag samt fika under dagen och i studentloungen bjuds det på fika till studenterna. Loungevärdarna arbetar 2 studenter/pass. Nytt för i år är att vi utöver dessa 2 studenter/pass kommer att ha en heltid värd per lounge som, tillsammans med VARM-gruppens loungeansvariga, har övergripande ansvar för loungerna under hela mässan.

Receptionsvärd:
Tar hand om den större receptionen. Det är hit värdarna går på morgonen för att checka in sina företag och hämta ut företagspåsar. Receptionsvärdarna har övergripande koll på mässan och i receptionen finns även kontaktuppgifter till alla i VARM-gruppen, samt kartor över mässområdet. Under dagen ansvarar de även för företagens kläder som förvaras i garderoben. Receptionsvärdarna arbetar 2 studenter/pass. Nytt för i år är att vi utöver dessa 2 studenter/pass kommer att ha en heltid receptionsvärd som, tillsammans med VARM-gruppens receptionsansvarige, har övergripande ansvar för receptionen under hela mässan.

Kontaktsamtalsvärd:
Tar hand om den lilla receptionen som finns utanför kontaktsamtalen och ser till att alla intervjuer flyter på smidigt samt att samtalens tider hålls. De välkomnar studenter och företag och visar dem var de ska gå. Kontaktsamtalsvärdarna arbetar 2 studenter/pass.

Företagsvärd:
De är till för att ta hand om våra företag som kommer till VARM. Varje företagsvärd kommer att ansvara för ett eller två företag, både innan och under mässan. Deras arbetsuppgift är framförallt att ge företagen den nödvändiga informationen de behöver innan mässan men också att hjälpa till med uppbyggandet av montrar, incheckning av företagen samt svara på frågor. Om ni önskar ett visst företag, skriv gärna det i motiveringen.

 

Kontakta gärna värdansvarig, vardar@varm-massan.se, eller någon annan av oss i VARM-gruppen om du har några frågor!