Engagera dig

Engagera dig

Varje år engagerar sig upp emot 100 studenter ideellt i VARM, studenter som gör mässan möjlig. Genom ditt engagemang i VARM öppnas möjligheter för att dels lära känna nya studenter på sektionerna samt knyta an nära kontakt med personer i näringslivet.

 

”VARM är ett väldigt kul uppdrag som både ger personlig kontakt med företagen, men också ett tillfälle för att skapa bättre relation mellan studenter sektionerna mellan. Jag fick till och med ett personligt omdöme på LinkedIn.”

– Ida Abrahamsson, företagsvärd 2018

Mässvärd

Som mässvärd agerar du första hjälpen till projektgruppen som driver mässan under året. Du kommer att närvara under själva mässdagen och få vara del av att genomföra VARM 2019 tillsammans med studenter och företag. Dagen avslutas med den omtalade banketten och eftersläpp på Gasquen. Då trycket är högt på anmälan till mässvärd rekommenderar vi att du motiverar kort varför just du passar på positionen. Anmälan är anonym och vid ansökan av fler värd-poster ber vi dig rangordna alternativen.

Anmälan till mässvärd stänger den 11 oktober.

Logistikvärd

Som logistikvärd ingår du i teamet som tillsammans med VARM-gruppen sköter all logistik kring mässan. Detta involverar mottagning av leveranser, utkörning av gods till mässområdet, mattläggning m.m. Du kommer vara verksam helgen innan VARM, 23–24 november, samt under eftermiddagarna 21, 22 och 25 november.

Se därför till att boka upp den helgen om du vill söka logistikvärd!

Vi bjuder självklart på mat och lovar att det blir en helg du sent kommer glömma! Alla logistikvärdar kommer ha förtur till VARG-resan och ARM-resan under våren 2020 samt få mysiga hoodies att ha under logistikhelgen där allihop kommer hjälpa åt.

Notera att du som söker till logistikvärd även kan söka till annan värdtyp för själva mässdagen och skulle du ha förhinder någon av dagarna, skriv det i motiveringen så försöker vi lösa det.

Loungevärd

Du som loungevärd kommer under för- eller eftermiddag sköta om mässans företags- och studentlounge. I företagsloungen serveras det frukost till våra företag samt fika under dagen och i studentloungen bjuds det på fika till studenterna. Loungevärdarna arbetar två studenter/pass tillsammans med loungeansvariga.

Receptionsvärd

Som receptionsvärd har du, tillsammans med ytterligare en student, hand om mässans reception.

Ni kommer antingen under för- eller eftermiddagen ansvara för garderoben samt vara företagen behjälpliga för eventuella frågor eller funderingar.

Kontaktsamtalsvärd

Som kontaktsamtalsvärd välkomnar du företagen och studenterna antingen för- eller eftermiddag i den lilla receptionen och ser till att alla intervjuer flyter på smidigt samt att tiderna hålls. Kontaktsamtalen hålls på plan två och tre vilket ger en lugn och skön miljö att jobba i, men det blir aldrig långtråkigt! Ni arbetar två studenter per pass tillsammans och utöver att hålla koll på företagen och studenterna, ser ni även till att miljön runt omkring är fin och att det alltid finns energipåfyllning i form av fika!

Företagsvärd

Som företagsvärd ansvarar du för kontakten med ett eller två företag både innan och under mässan. Ditt uppdrag under mässdagen är att checka in företagen, bygga upp montrar samt vara behjälplig för företagen. Kort sagt kommer du vara ansiktet utåt för VARM samt närmaste kontaktperson under mässdagen.

Skriv i motiveringen om ni önskar vara värd för ett specifikt företag.

 

Alla våra värdar hjälper till att städa undan matta och montrar när mässdagen är slut och kommer efter arbetet att bli bjudna på den fantastiska VARM-banketten som hålls senare under kvällen (värde 800 kr). Ni får även en fin värdgåva.

Vi gör vårt bästa för att uppfylla era önskemål men sök trots det gärna flera olika poster och skriv i motiveringen vilken ni helst vill ha.

Vi kommer att kontakta de som blir årets mässvärdar via mail.

Kontakta gärna värdansvarig, vardar@varm-massan.se, eller någon annan av oss i VARM-gruppen om du har några frågor!

Anmälan sker på mäss-portalen.

 

VICE-projektgrupp

De två månaderna innan mässan går av stapeln utökas VARM´s projektgrupp med ytterligare 5 st personer. Dessa utgör VICE-projektgrupp och kommer jobba jämsides med projektgruppen.

Som delaktig i VICE-projektgrupp kommer du få god erfarenhet i att arbeta projektbaserat med många individer i ett stort projekt. Du kommer skapa många nya kontakter och ha riktigt roligt.

Du kommer också få förtur till VARG- och ARM-resan vilket brukar vara ett väldigt uppskattat inslag på våren.

Om du blir vald till VICE-gruppen kommer det den 2/10 på eftermiddagen hållas teambuilding med ordinarie projektgrupp så save the date.

Anmälan till VICE-gruppen stänger 29/9.

 

VICE-logistikansvarig

Jag som logistikansvarig söker två VICE-logistikansvariga som ska hjälpa mig att förbereda mycket av det praktiska inför och efter mässan. Du kan t.ex. få hjälpa mig att mängda hur mycket matta som ska beställas, göra kartor i Revit inför mattläggning eller inventera förrådet inför handling mm. Du behöver vara tillgänglig eftermiddagarna 21, 22 och 25:e november samt hela 23-24 november, där du får leda grupper med logistikvärdar inom arbetet med mattläggning och andra praktiska förberedelser inför mässan. På själva mässdagen kommer du bl.a. att få ansvara för godsmottagning samt att hälsa utställarna välkomna. När utställarna väl är på plats kan det vara en del småfix under dagen, men du kommer även ha gott om tid att själv gå runt på mässan som besökare. Efter mässan ska gods skickas tillbaka och du är då med och ser till att allt kommer på rätt plats.

“Att vara med i VARM var bland det roligaste jag gjorde förra året, jag fick många nya vänner och bra erfarenheter av bland annat arbetsledning och planering.”

– Julia Malmsten, VICE logistikansvarig 2018

VICE-bankettansvarig

Som bankettansvarig är det mitt jobb att skapa en minnesvärd bankett. Jag söker dig som vill hjälpa mig med utsmyckning av kårrestaurangen samt bordsplacering och dekoration. Därefter kommer vi tillsammans göra inköp av blommor, bordsplaceringskort och övrig dekoration. Under mässdagen ser vi till att lokalen hinner dukas och utsmyckas i tid, samt att toastarna och övriga på scen har koll på tidsschemat.

“Som VICE-bankettansvarig var mina uppgifter att hjälpa ordinarie bankettansvarig. Jag fick bland annat designa och ta fram sånghäften, placeringskort och menyer. Under VARM-mässan bestod mitt arbete i att hjälpa bankettansvarig med att ställa i ordning kårrestaurangen inför kvällens bankett.”

-Elsa Härnström, VICE värd- och bankettansvarig 2018

VICE-receptionsansvarig

Vi som VARM-grupp söker en garderob- och receptionsansvarig. Du kommer tillsammans med VARM-gruppen ha ansvaret att planera hur receptionen ska fungera. Det är bra att ha en övergripande blick över vad de andra gör, då receptionen är det stället studenter och företagare kommer till med sina frågor. På mässdagen kommer du få hjälp av värdar och du har ansvaret att arbetsleda dessa.

“Som garderob- och receptionsansvarig kommer du ha helt eget ansvar att planera hur det området ska fungera. Du kommer ha kontakt med de flesta andra i VARM-gruppen under planeringen fram tills VARM-dagen. Det är bra att ha en övergripande blick över vad de andra gör, då receptionen är det stället studenter och företagare kommer till med sina frågor.“

– Tobias Larsson, VICE-receptionsansvarig 2018

VICE-loungeansvarig

Som VICE-loungeansvarig kommer du att hjälpa mig, loungeansvarige, med en del planering och utformning av både studentlounge och företagslounge. Vi kommer tillsammans inreda loungerna och se till att företagsrepresentanter och mässbesökare får chans till en stund av avkoppling. Under mässdagen kommer vi tillsammans ha full fokus på servering och service. Jag söker dig som är handlingskraftig, arbetar bra under stress och trivs bra i ett team.

Anmälan sker på mäss-portalen.

Ta mig dit!