Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/2/4/3/varm-massan.se/httpd.www/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210 Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /customers/2/4/3/varm-massan.se/httpd.www/wp-content/themes/varm/functions.php on line 6 V-sektionens arbetsmarknadsgrupp | VARM

Engagera dig

Engagera dig

För att kunna genomföra mässan på bästa möjliga sätt behöver vi i VARM21 hjälp av en motiverad och taggad VICE-projektgrupp. Varje år engagerar sig upp emot 100 studenter ideellt i VARM för att göra mässan möjlig. I år kommer mässan se annorlunda ut och kommer ej kunna erbjuda alla typer av tjänster som normalt finns tillgängligt. Är du lika taggad som vi i VARM21 är på att engagera dig och genomföra VARM-mässan på ett så bra sätt som möjligt, trots det svåra världsläget? Är du taggad på att genomföra en hybridmässa, som är både fysisk och digital på samma gång? Kul! Då har du kommit helt rätt! Som en del av VICE-projektgruppen får du vara med och förbereda både före och under VARM-mässan och hänga med på alla våra möten som sker inför mässan. Du kommer även att få en plats på vårt event som vi kommer ha på kvällen efter mässans slut. Mer information om detta kommer vid ett senare tillfälle när vi vet vilka eventuella Coronarestriktioner vi kommer att behöva förhålla oss till.

 

Du får en unik inblick i det jobb som krävs och i allra högsta grad bidra till V och AE sektionens arbetsmarknadsmässa! När du som medlem av VICE-gruppen är med på arbetsdagar med oss i projektgruppen bjuds det dessutom på mat och fika. Med andra ord är det svårt att tacka nej! För att se vilka platser som finns i VICE-gruppen, vänligen kolla på nästkommande sidor. Hoppas vi ses! VARM:a hälsningar från VARM21.

Ladda upp inför årets mässa och vänta med spänning till nästa år för eget engagemang. Då finns det både chans att vara med i VARM och vice-projektgrupp. Passa på att gå på alla event i år och samla ideer inför nästa år! 

Vi ses på Mässan! 

 

 

”VARM är ett väldigt kul uppdrag som både ger personlig kontakt med företagen, men också ett tillfälle för att skapa bättre relation mellan studenter sektionerna mellan. Jag fick till och med ett personligt omdöme på LinkedIn.”

– Ida Abrahamsson, företagsvärd 2018

Nedan ser ni vilka värdar som brukar engagera sig i VARM-mässan.

Detta kommer tyvärr inte vara möjligt i år men kolla gärna vad en vanlig VARM-mässa har att erbjuda. Året 2021 kommer erbjuda en Vicegrupp bestående av logistikansvariga samt digitala- & fysiska värdar. 

Mässvärd

Som mässvärd agerar du första hjälpen till projektgruppen som driver mässan under året. Du kommer att närvara under själva mässdagen och få vara del av att genomföra VARM 2020 tillsammans med studenter och företag. Dagen avslutas med den omtalade banketten och eftersläpp på Gasquen. Då trycket är högt på anmälan till mässvärd rekommenderar vi att du motiverar kort varför just du passar på positionen. Anmälan är anonym och vid ansökan av fler värd-poster ber vi dig rangordna alternativen.

Logistikvärd

Som logistikvärd ingår du i teamet som tillsammans med VARM-gruppen sköter all logistik kring mässan. Detta involverar mottagning av leveranser, utkörning av gods till mässområdet, mattläggning m.m. Du kommer vara verksam helgen innan VARM, samt under eftermiddagarna kring mässan i slutet av november.

Se därför till att boka upp den helgen om du vill söka logistikvärd!

Vi bjuder självklart på mat och lovar att det blir en helg du sent kommer glömma! Alla logistikvärdar kommer ha förtur till VARG-resan och ARM-resan under nästkommande vår samt få mysiga hoodies att ha under logistikhelgen där allihop kommer hjälpa åt.

Notera att du som söker till logistikvärd även kan söka till annan värdtyp för själva mässdagen och skulle du ha förhinder någon av dagarna, skriv det i motiveringen så försöker vi lösa det.

Loungevärd

Du som loungevärd kommer under för- eller eftermiddag sköta om mässans företags- och studentlounge. I företagsloungen serveras det frukost till våra företag samt fika under dagen och i studentloungen bjuds det på fika till studenterna. Loungevärdarna arbetar två studenter/pass tillsammans med loungeansvariga.

Receptionsvärd

Som receptionsvärd har du, tillsammans med ytterligare en student, hand om mässans reception. Ni är ansvarig för att både företag och studenter får ett bra första bemötande när dem kommer till mässan. 

Ni kommer antingen under för- eller eftermiddagen ansvara för garderoben samt vara företagen behjälpliga för eventuella frågor eller funderingar.

Kontaktsamtalsvärd

Som kontaktsamtalsvärd välkomnar du företagen och studenterna antingen för- eller eftermiddag i den lilla receptionen och ser till att alla intervjuer flyter på smidigt samt att tiderna hålls. Kontaktsamtalen hålls på plan två och tre vilket ger en lugn och skön miljö att jobba i, men det blir aldrig långtråkigt! Ni arbetar två studenter per pass tillsammans och utöver att hålla koll på företagen och studenterna, ser ni även till att miljön runt omkring är fin och att det alltid finns energipåfyllning i form av fika!

Företagsvärd

Som företagsvärd ansvarar du för kontakten med ett eller två företag både innan och under mässan. Ditt uppdrag under mässdagen är att checka in företagen, bygga upp montrar samt vara behjälplig för företagen. Kort sagt kommer du vara ansiktet utåt för VARM samt vara företagens närmaste kontaktperson under mässdagen.

Skriv i motiveringen om ni önskar vara värd för ett specifikt företag. (ej möjligt 2021)

Vi gör vårt bästa för att uppfylla era önskemål men sök trots det gärna flera olika poster och skriv i motiveringen vilken ni helst vill ha.

Vi kommer att kontakta de som blir årets mässvärdar via mail.

Kontakta gärna värdansvarig, vardar@varm-massan.se, eller någon annan av oss i VARM-gruppen om du har några frågor!

Anmälan till mässvärd sker på mäss-portalen.

 

VICE-projektgrupp

De två månaderna innan mässan går av stapeln utökas VARM´s projektgrupp med ytterligare 9 st personer. Dessa utgör VICE-projektgrupp och kommer jobba jämsides med projektgruppen.

Som delaktig i VICE-projektgrupp kommer du få god erfarenhet i att arbeta projektbaserat med många individer i ett stort projekt. Du kommer skapa många nya kontakter och framförallt ha riktigt roligt.

Du kommer också få förtur till VARG- och ARM-resan nästkommande vår, vilket brukar vara ett väldigt uppskattat inslag på våren.

Om du blir vald till VICE-gruppen kommer det att hållas en teambulding tillsammans med ordinarie projektgrupp, för att sammansvetsa gruppen inför mässan. Håll därför ögonen öppna för datum för detta. 

Anmälan till VICE-gruppen sker på mäss-portalen.

VICE-logistikansvarig

Jag som logistikansvarig söker två VICE-logistikansvariga som ska hjälpa mig att förbereda mycket av det praktiska inför och efter mässan. Du kan t.ex. få hjälpa mig att mängda hur mycket matta som ska beställas, göra kartor i Revit inför mattläggning eller inventera förrådet inför handling mm. Du behöver vara tillgänglig eftermiddagarna kring mässan några heldagar, där du får leda grupper med logistikvärdar inom arbetet med mattläggning och andra praktiska förberedelser inför mässan.

På själva mässdagen kommer du bl.a. att få ansvara för godsmottagning samt att hälsa utställarna välkomna. När utställarna väl är på plats kan det vara en del småfix under dagen, men du kommer även ha gott om tid att själv gå runt på mässan som besökare. Efter mässan ska gods skickas tillbaka och du är då med och ser till att allt kommer på rätt plats.

“Att vara med i VARM var bland det roligaste jag gjorde förra året, jag fick många nya vänner och bra erfarenheter av bland annat arbetsledning och planering.”

– Julia Malmsten, VICE logistikansvarig 2018

VICE-bankettansvarig

Som bankettansvarig är det mitt jobb att skapa en minnesvärd avslutning på mässdagen och därmed en storslagen bankett och tillhörande eftersläpp. Jag söker två personer som vill hjälpa mig med att förbereda bankett och eftersläpp. Vi kommer jobba mycket tillsammans och hjälpas åt med det mesta men ha lite olika ansvarsområden. Jag söker därför dig som gillar att samarbeta, vara kreativ och gärna kommer med egna idéer. 

VICE-bankettansvarig kommer hjälpa till med det som hör till banketten; som pyntning av kårresturangen, bordsplacering och körschema inför kvällen. Under mässdagen ser vi tillsammans till att lokalen hinner dukas och dekoreras i tid, samt att toastarna och övriga inblandande har koll på tidschemat. 

“Som VICE-bankettansvarig var mina uppgifter att hjälpa ordinarie bankettansvarig. Jag fick bland annat designa och ta fram sånghäften, placeringskort och menyer. Under VARM-mässan bestod mitt arbete i att hjälpa bankettansvarig med att ställa i ordning kårrestaurangen inför kvällens bankett.”

-Elsa Härnström, VICE värd- och bankettansvarig 2018

VICE-receptionsansvarig

Vi som VARM-grupp söker en garderob- och receptionsansvarig. Du kommer tillsammans med VARM-gruppen ha ansvaret att planera hur receptionen ska fungera. Det är bra att ha en övergripande blick över vad de andra gör, då receptionen är det stället studenter och företagare kommer till med sina frågor. Vi söker även någon som är framåt och utåtriktad då du kommer vara besökarnas och företagens första kontakt när det kommer till mässan. 

“Som garderob- och receptionsansvarig kommer du ha helt eget ansvar att planera hur det området ska fungera. Du kommer ha kontakt med de flesta andra i VARM-gruppen under planeringen fram tills VARM-dagen. Det är bra att ha en övergripande blick över vad de andra gör, då receptionen är det stället studenter och företagare kommer till med sina frågor.“

– Tobias Larsson, VICE-receptionsansvarig 2018

VICE-loungeansvarig

Vi som VARM-grupp söker två VICE-loungeansvariga som kan hjälpa oss med en del planering och utformning av både studentlounge och företagslounge. Vi kommer tillsammans inreda loungerna och se till att företagsrepresentanter och mässbesökare får chans till en stund av avkoppling. Under mässdagen kommer vi tillsammans ha full fokus på servering och service. Vi söker dig som är handlingskraftig, arbetar bra under stress och trivs bra i ett team. 

VICE-PRansvarig

Som VICE-PRansvarig kommer du att hjälpa mig som PR-ansvarig att pynta och skylta inför mässan. Under mässdagen kommer du även att få hjälpa mig att uppdatera våra sociala medier och sprida vår VARMAkänsla. Jag söker dig som vill bidra till att skapa en fin mässmiljö, har ett intresse för sociala medier och vill ha en ett roligt och kreativt uppdrag.

VICE-Kontaktsamtalansvarig

Du som VICE-Kontaktsamtalsansvarig kommer hjälpa mig som Företagsansvarig med att ha hand om kontaktsamtalen. Du kommer vara ansvarig för att kontaktsamtalen utförs på bästa sätt och även att miljön runt omkring uppfattas väl. 

På mässdagen sker många kontaktsamtal och det är därför viktigt att du klarar av att behålla lugnet även när saker inte går som det ska. Jag söker dig som har förmåga att bemöta både företag och studenter professionellt, gillar att ha ansvar och trivs att jobba i ett team. Det är även ett plus om du är duktig på att upprätthålla tidscheman.  

VICE-AW & eftersläppansvarig

VICE AW-och eftersläppsansvarig kommer vara med i planeringen kring AW:n för företagen samt eftersläppet på Gasquen. Det kommer behövas hjälp med att se till så att alla beställningar kommer i rätt tid som scen och fotobås samt att det som ska lånas från mässan kommer bort till Kårhuset i tid. Under mässdagen kommer det behövas koll på mycket logistik samt kontakt med DJ, band och att ställa iordning AW:n.

Anmälan sker på mäss-portalen.

Ta mig dit!